Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Aνοιξε το βιβλίο για το ελληνικό 10ετές
[Euro2day]: Aνοιξε το βιβλίο για το ελληνικό 10ετές

[Euro2day]: Aνοιξε το βιβλίο για το ελληνικό 10ετές

Με αρχική καθοδήγησης στο Mid Swaps + 90 μονάδες βάσης ή απόδοση 1% άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 10ετούς τίτλου ωρίμανσης τον Ιούνιο του 2031. Προσδοκίες για ευνοϊκές συνθήκες από την ΕΚΤ, για συνέχιση επιτυχημένης παρουσίας της χώρας στις κεφαλαιαγορές.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε, με το αρχικό guidance σε ό,τι αφορά την απόδοση να διαμορφώνεται στο Mid Swap συν 90 μονάδες βάσης ή 1%, για την επανέκδοση (re-opening) του 10ετούς τίτλου ωρίμανσης τον Ιούνιο του 2031 που είχε εκδοθεί στις αρχές στους έτους (27/1/2021).

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν το βιβλίο προσφορών στις διεθνείς τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου. Τον Ιανουάριο είχαν συγκεντρωθεί 3,5 δισ. ευρώ με το κουπόνι στο 0,75%.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους οι joint bookrunners του βιβλίου ήταν οι Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank.

Η τρέχουσα επενδυτική αξιολόγηση της χώρας είναι Ba3 / BB / BB / BBL (Moody’s stable outlook, S&P positive outlook, Fitch stable outlook και DBRS stable outlook), δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα για τις S&P και Fitch Ratings.

Η έκδοση του Ιανουαρίου ήταν η πρώτη κοινοπρακτική (syndicate) έκδοση της φετινής χρονιάς, συνολικής έκτασης 3,5 δισ. ευρώ, με κουπόνι 0,75% και πραγματική απόδοση 0,807% (Mid Swaps + 100 bps).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!