Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια, αλλά όχι nightclub, στο Βέλγιο
[Euro2day]: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια, αλλά όχι nightclub, στο Βέλγιο

[Euro2day]: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια, αλλά όχι nightclub, στο Βέλγιο

Με πληθυσμό 11,5 εκατ., είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον κορωνοϊό, ωστόσο ξεκίνησε τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στις αρχές Μαΐου.

Το Βέλγιο θα ανοίξει και πάλι τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής από τις 8 Ιουνίου, αλλά όχι τα nightclub, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προϋπολογισμού ΝταβίντΚλαρινβάλ.

Αργότερα σήμερα έχει προγραμματιστεί κυβερνητική συνεδρίαση όπου θα ανακοινωθεί η περαιτέρω χαλάρωση του lockdown.

«Όλοι οι κλάδοι θα ξανανοίξουν, αλλά δυστυχώς όχι τα νυχτερινά κλαμπ», δήλωσε ο Κλαρινβάλ στον τηλεοπτικό σταθμό La Premiere. Τα τουριστικά αξιοθέατα, τα κάμπινγκ και οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν και πάλι, ενώ θα ξεκινήσουν οι αθλητικές προπονήσεις και οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Κλαρινβάλ δήλωσε ότι οι Βέλγοι θα μπορούν να συναντούν περισσότερο κόσμο, καταργώντας τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο έως τέσσερα άτομα επιτρεπόταν να επισκεφθούν το ίδιο σπίτι.

«Όλοι οι αριθμοί είναι ‘πράσινοι’», δήλωσε ο Κλαρινβάλ καθώς το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα μόνο 70 νέα κρούσματα της COVID-19. Με πληθυσμό 11,5 εκατ., το Βέλγιο είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την COVID-19, ωστόσο ξεκίνησε τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στις αρχές Μαΐου.

Αφού άνοιξε και πάλι τον περασμένο μήνα τα καταστήματα που δεν πουλούν τρόφιμα, η χώρα επέτρεψε τη μερική επαναλειτουργία των σχολείων, των αγορών, των μουσείων και των ζωολογικών κήπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!