Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανοίγει πλατφόρμα για τεστ κορονοϊού σε χώρους εργασίας
[Euro2day]: Ανοίγει πλατφόρμα για τεστ κορονοϊού σε χώρους εργασίας

[Euro2day]: Ανοίγει πλατφόρμα για τεστ κορονοϊού σε χώρους εργασίας

Εργοδότες με προσωπικό πάνω από 20 άτομα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τεστ Covid-19 στο προσωπικό, δωρεάν, έως και 2 φορές το μήνα. Παράθυρο για αλλαγές στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας.

Από 11/2 έως 14/2 θα δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη (περίοδος χάριτος) η προαναγγελία για τις αναστολές συμβάσεων των επιχειρήσεων που λόγω του νέου lockdown περνούν από πληττόμενες σε κλειστές με κρατική εντολή.

Γενικός κανόνας παραμένει ότι οι αναστολές θα δηλώνονται προκαταβολικά. Θα δοθεί όμως δυνατότητα διορθώσεων, για δηλώσεις από 11 Φεβρουαρίου και μετά.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατηνακη εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου εργοδότες με προσωπικό πάνω από 20 άτομα καθώς και εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τεστ covid, δωρεάν, έως και 2 φορές το μήνα. Το μέτρο θα είναι εθελοντικό.

Όσο για τα υπόλοιπα μέτρα, όπως και στα προηγούμενα lockdown ισχύουν το πρόγραμμα Συνεργασία, οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς, η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% όπου είναι εφικτό, το κυλιόμενο ωράριο από και προς την εργασία καθώς και οι ειδικές άδειες για καραντίνα ή νόσηση τέκνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!