Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης
[Euro2day]: Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

[Euro2day]: Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Πρόθεση είναι να διατεθεί μειοψηφικό ποσοστό, το οποίο θα προσδιοριστεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης μετοχών, που συνδιαμορφώνεται σε αυτή τη φάση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ.

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο επενδυτών στην «Αριάδνη Interconnection Α.Ε.Ε.Σ», 100% θυγατρική εταιρία του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί το εμβληματικό έργο διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, πρόθεση είναι να διατεθεί μειοψηφικό ποσοστό, το οποίο θα προσδιοριστεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης μετοχών, που συνδιαμορφώνεται σε αυτή τη φάση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η πρόσκληση του διεθνούς διαγωνισμού να βγει στον αέρα ως τα τέλη του έτους, ή το αργότερο, στις αρχές του 2022.

Μετά το πράσινο φως που εξασφαλίστηκε από την Κομισιόν για την πώληση μεριδίου της «Αριάδνη», ο ΑΔΜΗΕ απέστειλε στη ΡΑΕ το σχέδιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, καθώς και τη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΑΔΜΗΕ και «Αριάδνη». Σε αυτή τη φάση συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ρυθμιστή και ΑΔΜΗΕ για τις απαιτούμενες διευκρινίσεις και επικαιροποιήσεις των κειμένων. Αμέσως μετά αναμένεται να «κλειδώσει» και το ποσοστό που θα εκχωρηθεί σε επενδυτές, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ.

Στόχος είναι να διατεθεί μειοψηφικό ποσοστό, ώστε ο νέος μέτοχος να έχει παθητικό χαρακτήρα, με τον ΑΔΜΗΕ να διατηρεί την πλήρη εποπτεία και τον έλεγχο της κατασκευής της β’ φάσης διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, μέσω του μεγάλου, όπως έχει χαρακτηριστεί, καλωδίου, που θα την συνδέσει με την Αττική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!