Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ανοιχτά μέτωπα» στις αλλαγές στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο
[Euro2day]: «Ανοιχτά μέτωπα» στις αλλαγές στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο

[Euro2day]: «Ανοιχτά μέτωπα» στις αλλαγές στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή καλείται σε λίγες ημέρες να υποβάλει το πόρισμά της για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, εν μέσω αντιδιαμετρικών προτάσεων σε κομβικά ζητήματα που έχει λάβει από τους φορείς της αγοράς. Τα ανοιχτά μέτωπα.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις εργασίες της η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, καθώς η σχετική προθεσμία που έχει λάβει εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου -μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επισήμως κάποια παράταση- και φαίνεται πως αρκετά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Όπως λέγεται μάλιστα, η Επιτροπή έχει ζητήσει τη γνωμοδοτική συνδρομή άλλων φορέων σε επιμέρους θέματα που σχετίζονται με την όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συμμετέχοντες φορείς έχουν υποβάλλει στην Επιτροπή τις προτάσεις τους, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι είτε διαφορετικής φιλοσοφίας, είτε και αλληλοσυγκρουόμενες.

Χρηματιστές ή τρίτοι;

Μεταξύ άλλων, έχουν εκφραστεί αντιδιαμετρικές εκτιμήσεις σχετικά με το ποιος θα διοικεί το Συνεγγυητικό, με ορισμένους να επιθυμούν να φύγει ο έλεγχος από τους χρηματιστές που σήμερα βρίσκονται «στο τιμόνι» του Κεφαλαίου.

Η ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου) απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε, εξέφρασε την άποψη πως το Συνεγγυητικό θα πρέπει να θεωρηθεί ως «οντότητα δημοσίου ενδιαφέροντος», και άρα θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του, αλλά και στον τρόπο παρουσίασης των λογιστικών του καταστάσεων (υιοθέτηση ΔΛΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!