Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανεβαίνει ο πήχης στα εταιρικά ομόλογα
[Euro2day]: Ανεβαίνει ο πήχης στα εταιρικά ομόλογα

[Euro2day]: Ανεβαίνει ο πήχης στα εταιρικά ομόλογα

Αποκλιμάκωση επιτοκίων, έγκριση εμβολίων και κυβερνητικά μέτρα στήριξης έδρασαν θετικά στις τιμές των εταιρικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο. Οι νέες εκδόσεις και ο ανταγωνισμός με τράπεζες και εξωτερικό.

Η αγορά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων έχει οδηγήσει σε κέρδη την πλειονότητα των επενδυτών μετά τη λήξη του πρώτου lockdown, καθώς αντάμειψε εκείνους που τοποθετήθηκαν στις λεγόμενες «ασφαλείς επιλογές» και κυρίως όσους τόλμησαν να αγοράσουν «στα χαμηλά» τίτλους επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν έντονα από την πανδημία.

Για παράδειγμα, ο ΟΠΑΠ εξέδωσε πέρυσι επταετές ομόλογο με κουπόνι 2,1% και σήμερα διαπραγματεύεται στο 101,9 με απόδοση (yield) 1,51%.

Επίσης, το επταετές ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που εκδόθηκε το 2019 με κουπόνι 2,6%, σήμερα διαπραγματεύεται στο 100,9 με απόδοση (yield) 2,41%.

Tο πρώτο ομόλογο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (λήγει το 2025) σήμερα βρίσκεται στο 104,53 με yield 2,79%, ενώ ο πενταετής τίτλος της Coral (έκδοση 2018, λήξη 2023, κουπόνι 3%) διαπραγματεύεται στο 102,2 με yield 1,99%.

O πενταετούς διάρκειας τίτλος της Housemarket (ΙΚΕΑ) που λήγει φέτος διαπραγματεύεται πλέον στο 102,48, με yield 0,93%.

To επταετές ομόλογο της Lamda Development (έκδοση 2020) διαπραγματεύεται στο 100,3 με yield 3,3%, με παράγοντες της αγοράς να αποδίδουν τα περιορισμένα κέρδη του στο δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής που έχει η εκδότρια εταιρεία.

Με άλλα λόγια, όσοι απέκτησαν τα παραπάνω ομόλογα, όχι μόνο μέχρι τώρα λαμβάνουν κουπόνια υψηλότερα από τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων (χαμηλότερα πλέον του 0,1%), αλλά παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν κεφαλαιακά κέρδη, πουλώντας τους τίτλους τους μέσα από το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!