Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η ανεργία χτυπάει τη Βόρεια Ελλάδα
[Euro2day]: Η ανεργία χτυπάει τη Βόρεια Ελλάδα

[Euro2day]: Η ανεργία χτυπάει τη Βόρεια Ελλάδα

Καμπανάκι από Εργατικά Κέντρα της περιοχής. Ακόμα και υψηλότερα από την περίοδο της κρίσης κινείται το ποσοστό ανεργίας στη Βόρειο Ελλάδα. Η απολιγνιτοποίηση και η έλλειψη προσωπικού στον πρωτογενή τομέα. Το βάρος στην κατάρτιση.

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία, κυρίως των νέων, στη Βόρεια Ελλάδα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ή και ξεπερνά το 70%.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή το διαφοροποιημένο πρόγραμμα των συνδικάτων ενόψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι συνδικαλιστές περιέγραψαν την κατάσταση με μελανά χρώματα. Παρέθεσαν δε, στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεργία σε ορισμένες περιοχές, ειδικά στους νέους, να αγγίζει το 70%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης, Χάρη Κυπριανίδη, στη Θεσσαλονίκη η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στο φθινόπωρο το 40%, δηλαδή να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα από την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στη Δράμα, με βάση τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, ήδη η ανεργία έχει αγγίξει το 30%, στην Καστοριά η ανεργία ξεπερνάει το 50%, ενώ στην Κατερίνη, εκφράστηκαν φόβοι πως η ανεργία θα ξεπεράσει τα ποσοστά της οικονομικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!