Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναβολή της σχολικής χρονιάς σε πολλές ιταλικές περιφέρειες
[Euro2day]: Αναβολή της σχολικής χρονιάς σε πολλές ιταλικές περιφέρειες

[Euro2day]: Αναβολή της σχολικής χρονιάς σε πολλές ιταλικές περιφέρειες

Οι ευρύτερες περιοχές του Μπάρι, της Λ’ Άκουιλα και η Καλαβρία, αποφάσισαν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αναβάλλεται για τις 24 Σεπτεμβρίου. Επικρατεί ασάφεια για τη χρήση της μάσκας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία προγραμματίσθηκε επίσημα από την κυβέρνηση για τις 14 Σεπτεμβρίου συνεχίζει να συναντά νέα εμπόδια στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι ευρύτερες περιοχές του Μπάρι, της Λ’ Άκουιλα και η Καλαβρία, αποφάσισαν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αναβάλλεται για τις 24 Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ πιθανό, να λάβει την ίδια απόφαση και η περιφέρεια της Νάπολης. Η δε Σαρδηνία, έχει ήδη επιλέξει την αναβολή μέχρι τις 22 μηνός.

Από την μία επικράτησε μεγάλη ασάφεια σε σχέση με την χρήση της προστατευτικής μάσκας: ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δίνονται καθημερινά δωρεάν μάσκες σε καθηγητές, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό και παιδιά, η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε ανέτρεψε εν μέρει, τις μέχρι τώρα οδηγίες και συστάσεις.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας θεωρούν πως, αν τα παιδιά τηρούν την απόσταση ενός μέτρου, η μάσκα δεν χρειάζεται. Ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του υπουργού υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ο οποίος εξήγησε ότι «οι μαθητές, όταν κάθονται στα θρανία, δεν θα φορούν μάσκα».

Είναι όμως δυνατόν, ιδίως στα δημοτικά, τα παιδιά να μένουν επί ώρες σχεδόν ακίνητα; Εν τω μεταξύ, τα μονοθέσια θρανία που η κυβέρνηση είχε παραγγείλει από τον Ιούνιο ακόμη δεν είναι έτοιμα και θα πρέπει να εξακριβωθεί πού θα μπορέσουν να καθίσουν τελικά οι μαθητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!