Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανατροπή στον «Προσωπικό Αριθμό» στις συναλλαγές με το κράτος
[Euro2day]: Ανατροπή στον «Προσωπικό Αριθμό» στις συναλλαγές με το κράτος

[Euro2day]: Ανατροπή στον «Προσωπικό Αριθμό» στις συναλλαγές με το κράτος

Κατατέθηκε το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης». Γιατί ο Προσωπικός Αριθμός για τις συναλλαγές με το Δημόσιο δεν θα είναι ακριβώς ο ΑΦΜ. Οι τρεις άξονες του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Ένα στέρεο υπόβαθρο για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στη χώρα επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» που κατατέθηκε στη βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου περιέχει ορισμένες αλλαγές, σε σχέση με το κείμενο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Ιούλιο, με σημαντικότερη αυτή στον Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.) που θα χρησιμοποιούν πλέον οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο και όχι μόνο.

Στο αρχικό σχέδιο νόμου προβλέπονταν πως ο Π.Α. θα είναι ίδιος με τον ΑΦΜ. Τελικά, με βάση και εισηγήσεις των αρχών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, προβλέπεται πως ο Π.Α. θα είναι 12ψήφιος με την προσθήκη τριών αριθμών ή γραμμάτων πριν τον ΑΦΜ. Οι πολίτες θα αποκτήσουν σταδιακά την επόμενη διετία τον Π.Α. ο οποίος θα αναγράφεται και στις νέες ταυτότητες.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστηρίζουν, κάτι που θα αποτυπωθεί και στην παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, πως ο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» κινείται σε τρεις άξονες: Την «Κωδικοποίηση / Αναγνώριση», την «Επιτάχυνση» και την «Εθνική Κατανόηση».

Τι σημαίνει «Κωδικοποίηση / Αναγνώριση»; Με τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των απαραίτητων έργων υποδομής για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας, από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τα συστήματα πληροφορικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!