Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανατροπές στον διαγωνισμό για την αποθήκη φυσικού αερίου Καβάλας
[Euro2day]: Ανατροπές στον διαγωνισμό για την αποθήκη φυσικού αερίου Καβάλας

[Euro2day]: Ανατροπές στον διαγωνισμό για την αποθήκη φυσικού αερίου Καβάλας

ΔΕΣΦΑ με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ένα επενδυτικό σχήμα που θα διεκδικήσει την παραχώρηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου Νότιας Καβάλας. Υπό την Energean η δεύτερη κοινοπραξία με τη συμμετοχή ελληνικής εταιρείας. Και Κινέζοι στον διαγωνισμό.

Προς οριστικοποίηση βαίνουν τα επενδυτικά σχήματα που θα διεκδικήσουν την παραχώρηση της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας κι αφού βέβαια έχει προηγηθεί σειρά ανατροπών κι εκπλήξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για τον οποίο η καταληκτική ημερομηνία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών είναι η ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η μία κοινοπραξία που δημιουργείται είναι ανάμεσα στον ΔΕΣΦΑ και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το δεύτερο σχήμα που γεννιέται είναι μεταξύ της Energean και ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας. Πηγές της αγοράς, θέλουν την Energean να έχει συζητήσει με τους εγχώριους ομίλους που έχουν εξειδίκευση σε ενεργειακά έργα, αλλά και δραστηριότητα στην ίδια αγορά, όπως οι Mytilineos, ΑΒΑΞ και Άκτωρ.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στον διαγωνισμό της Δευτέρας αναμένεται και η εμφάνιση κινεζικής εταιρείας.

Ο διαγωνισμός για την ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας, κρύβει ανατροπές. Κι αυτό καθώς εδώ και τουλάχιστον ενάμισι χρόνο είχε στηθεί άτυπα συμμαχία ανάμεσα στην Energean, τη θυγατρική της γαλλικής Engie, Storengy, και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η απόφαση των Γάλλων όπως είχε γράψει το Euro2day.gr , να μην κατέβουν στον διαγωνισμό ανακάτεψε την τράπουλα… των διεκδικητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!