Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανατροπές στο πακέτο στήριξης του Απριλίου
[Euro2day]: Ανατροπές στο πακέτο στήριξης του Απριλίου

[Euro2day]: Ανατροπές στο πακέτο στήριξης του Απριλίου

Εξετάζονται δύο νέα μέτρα «επαναφοράς» σε κανονικότητα από το υπ. Ανάπτυξης για εστίαση και τουρισμό. «Κλειδώνουν» τα μηδενικά ενοίκια και τον Απρίλιο. Αυξάνεται πέραν των 11,6 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για τον προϋπολογισμό.

Με ορόσημο το Πάσχα όταν το βασικό σενάριο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει πως η αγορά θα έχει επανέλθει σε «κανονικές» συνθήκες λειτουργίας με ενδιάμεσα ανοίγματα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα ακόμα πακέτο μέτρων στήριξης και μετάβασης στην επόμενη ημέρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Όλα τα μέτρα με την καταβολή επιδομάτων αναστολής εργασίας, μηδενικά ενοίκια, παρατάσεις στην πληρωμή ρυθμισμένων φόρων και εισφορών, Συν-εργασία, επιδόματα ανεργίας και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να προσαρμοστούν στα υγειονομικά δεδομένα για τον Απρίλιο, ενώ ειδικά μέτρα σχεδιάζονται για την στήριξη της εστίασης και του τουρισμού με τη συνδρομή και το έβδομου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και το επιτελείο του έχουν σχεδιάσει δύο νέα μέτρα στήριξης με έμφαση ακριβώς στη στήριξη επιχειρήσεων στους κλάδους εστίασης και τουρισμού με τη συνδρομή του ΕΣΠΑ, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Εργασίας και μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν τις προσλήψεις στον τουρισμό εν όψει μιας κρίσιμης περιόδου όταν στόχος είναι εισπράξεις 8 δισ. ευρώ από τα 18 δισ. ευρώ του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!