Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανατροπές στην κατανομή πιστώσεων από το νέο ΕΣΠΑ
[Euro2day]: Ανατροπές στην κατανομή πιστώσεων από το νέο ΕΣΠΑ

[Euro2day]: Ανατροπές στην κατανομή πιστώσεων από το νέο ΕΣΠΑ

Αυξάνεται κατά 310 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού». Ποια προγράμματα χάνουν και ποιο ποσό. Η κατανομή στις περιφέρειες και η μεταφορά επιπλέον πόρων στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Αναπροσαρμογές στον τελικό προϋπολογισμό των Τομεακών και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027, φέρνει το τελικό κείμενο που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κομισιόν σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε καταρτίσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία και περιφέρειες).

Η οριζόντια μεταφορά του 3% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα Border Management and Visa Instrument (BMVI) το οποίο στην Ελλάδα διαχειρίζεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μείωσε τον προϋπολογισμό της νέας προγραμματικής περιόδου από τα 26,7 δισ. ευρώ στα σχεδόν 26,2 δισ. ευρώ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κονδυλίων, κυρίως για τα περισσότερα τομεακά προγράμματα.

Με βάση την προκαταρκτική κατανομή του τελικού σχεδίου, μακράν κερδισμένο το τομεακό πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», ο προϋπολογισμός του οποίου αυξάνεται κατά 310 εκατ. ευρώ.

Αύξηση στον προϋπολογισμό τους «βλέπουν» το τομεακό πρόγραμμα «Τεχνική Βοήθεια», καθώς και το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» το οποίο αφορά τις περιοχές απολιγνιτοποίησης.

Αντίθετα, μείωση προϋπολογισμού σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο έχουν τα τομεακά προγράμματα «Ανταγωνιστικότητα Ανθρώπινου Επιχειρηματικότητα Καινοτομία», «Ανάπτυξη Δυναμικού – Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», «Περιβάλλον Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία».

Από την προκαταρκτική κατανομή του τελικού σχεδίου, μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με το προηγούμενο σχέδιο, λαμβάνουν όλες οι περιφέρειες με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!