Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη 2021 στο 7,5% η Εθνική Τράπεζα
[Euro2day]: Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη 2021 στο 7,5% η Εθνική Τράπεζα

[Euro2day]: Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη 2021 στο 7,5% η Εθνική Τράπεζα

Ανάκαμψη τύπου V αναμένει η τράπεζα, ανεβάζοντας την εκτίμηση για το σύνολο του έτους στο 7,5%. Επενδύσεις και επιχειρηματικά κέρδη υπερέβησαν τις επιδόσεις του 2019 το δεύτερο τρίμηνο. Διψήφια άνοδος του ΑΕΠ αναμένεται και το Q3.

Η αύξηση του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2021 (+16,2% ετησίως και +3,4% σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2021 – στοιχεία διορθωμένα για εποχικότητα) υπερέβη τις προσδοκίες ακόμη και της εκτίμησης που προέκυψε από τον δείκτη υψηλής συχνότητας της ΕΤΕ (πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 13,0% ετησίως το 2ο τρίμηνο, Σύντομη ανάλυση: Κατανάλωση και τουρισμός στηρίζουν το αισιόδοξο σενάριο για το ΑΕΠ, Αύγουστος 2021).

Η ανάκαμψη έλαβε χαρακτηριστικά σχήματος V, με το ΑΕΠ σε απόλυτους όρους να επιστρέφει στα επίπεδα του 2ου τριμήνου του 2019, τόσο σε σταθερές όσο και σε ονομαστικές τιμές, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα .

Αν και η επίδοση αυτή προφανώς δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αναστροφή του πλήγματος από την πανδημία – καθώς υποβοηθήθηκε και από την ενεργοποίηση της καταναλωτικής ζήτησης που είχε ανασταλεί τους προηγούμενους μήνες αλλά και τη συνεχιζόμενη επίδραση των κρατικών μέτρων-, ωστόσο συνιστά ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με τις δυνατότητες της οικονομίας, την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού τομέα και την αποτελεσματικότητα της δημοσιονομικής στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!