Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναστολές εργασίας: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις έως 8 Μαρτίου
[Euro2day]: Αναστολές εργασίας: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις έως 8 Μαρτίου

[Euro2day]: Αναστολές εργασίας: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις έως 8 Μαρτίου

Τι αλλάζει για τις αναστολές από αύριο και έως το τέλος του μήνα. Αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου και ποιες όχι. Πού εφαρμόζεται στο 60% η υποχρεωτική τηλεργασία.

Περιθώριο έως σήμερα το απόγευμα στις 4:00 μμ έχουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες που είτε είναι κλειστές με κρατική εντολή είτε ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ να υποβάλλουν αίτηση αναστολής σύμβασης για μέρος ή το σύνολο των εργαζόμενών τους, που αφορά το διάστημα από 1η έως και 8 Μαρτίου.

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής αλλαγής στα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων, ήτοι τον «κόφτη» που τέθηκε και αφορά κατά κύριο λόγο τις παλαιές, με έναρξη προ του 2018, επιχειρήσεις που υπόκεινται σε ΦΠΑ και είχαν κατά την διάρκεια της κρίσης (Απρίλιος – Δεκέμβριος 2020) αύξηση τζίρου, από την περασμένη Παρασκευή, το σύστημα Εργάνη δέχεται κανονικά τις αναγγελίες. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αναστολών που έγιναν την Πέμπτη 4/3 από πληττόμενες επιχειρήσεις, επανελέγχθηκαν αναφορικά με τον νέο «κόφτη» και πλέον, όσοι βλέπουν στο «Εργάνη» το μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δηλώσεις αναστολών που υπέβαλλαν λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοί τους δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Από τις 5/3/2021 και μετά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες δεν μπορούν να υποβάλλουν καν δηλώσεις αναστολών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!