Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναστασιάδης: Ταφόπλακα στο Κυπριακό αν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της
[Euro2day]: Αναστασιάδης: Ταφόπλακα στο Κυπριακό αν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της

[Euro2day]: Αναστασιάδης: Ταφόπλακα στο Κυπριακό αν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της

«Αν η Τουρκία προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, ιδιαίτερα σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα, όχι μόνο της επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά πιο σημαντικά, της επίτευξης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης», είπε ο Πρόεδρος.

Στη συνεχή ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρέσβης των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ, με την ευκαιρία της 245ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών συνεχώς ενισχύονται όχι μόνο στο διμερές επίπεδο, αλλά και στο πολυμερές, επισημαίνοντας τη συνεργασία στο πλαίσιο του CYCLOPS, αλλά και της πλατφόρμας 3 συν 1, στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνης με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών – μια θέση που, όπως είπε, επανέλαβε ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 28 Μαΐου.

Ο κος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε στην επιστολή του, σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με την απόφαση της Τουρκίας ν’ ανοίξει μέρος των Βαρωσίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!