Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ανάσα» στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
[Euro2day]: «Ανάσα» στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

[Euro2day]: «Ανάσα» στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οι δυο αντίπαλες χώρες έρχονται κοντά στην πιο δύσκολη στιγμή για την τουρκική οικονομία. Στήνεται fund για επενδύσεις 10 δισ. και συζητείται swap ανταλλαγής νομισμάτων.

Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις, καλύπτοντας τομείς όπως η ενέργεια και η τεχνολογία. Προηγήθηκαν συζητήσει του Τούρκου Προέδρου με τον Πρίγκιπα των ΗΑΕ.

Οι δυο χώρες έρχονται πιο κοντά μετά από χρόνια «κόντρας» με στόχο την επικράτηση σε ότι αφορά την επιρροή στον αραβικό κόσμο. «Τα προβλήματα με τα ΗΑΕ είναι τώρα πίσω μας. Μπαίνουμε σε περίοδο συνεργασίας με στόχο το αμοιβαίο όφελος», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Μάλιστα τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν ένα fund 10 δισ. δολαρίων για να στηρίξουν στρατηγικές επενδύσεις στην Τουρκία, περιλαμβανομένης της υγείας και της ενέργειας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι κεντρικές τράπεζες των δυο χωρών υπέγραψαν επίσης συμφωνία συνεργασίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις για μια δυνητική συμφωνία swap. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα είχε επιδιώξει να κλείσει συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων (swap) με άλλες χώρες ώστε να έχει πρόσβαση σε «σκληρό νόμισμα» και να χτίσει αποθέματα με τα οποία θα στηρίξει τη λίρα η οποία έχει χάσει 45% φέτος. Εχει ήδη ανάλογες συμφωνίες με Κίνα, Κατάρ και Ν. Κορέα συνολικού ύψους 23 δισ. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!