Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αναρτώνται σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
[Euro2day]: Αναρτώνται σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

[Euro2day]: Αναρτώνται σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε η διαδικασία με την δημοσιοποίηση 500.000 εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν μαζί τις δυο πρώτες δόσεις τέλη Οκτωβρίου.

Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ η οποία θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες μέχρι την ανάρτηση του συνόλου. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση τέλη Σεπτεμβρίου ή να την εξοφλήσουν τέλη Οκτωβρίου μαζί με τη δεύτερη.

Φέτος, για πρώτη φορά, περίπου 10.000 κάτοικοι μικρών και ακριτικών νησιών δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, γλιτώνοντας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Η απαλλαγή προβλέπεται για όσους έχουν την κύρια κατοικία τους στο νησί και μόνο για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στις περιοχές οι οποίες εφεξής απαλλάσσονται του ΕΝΦΙΑ. Για τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων (βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες έληξαν ή λήγουν από 18/9/2020) και του ΕΝΦΙΑ έως τις 18 Μαρτίου 2021.

Τον ΕΝΦΙΑ θα γλιτώσουν ή θα μειώσουν και φέτος περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες οι οποίοι δικαιούνται στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή.

Έκπτωση 50% θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

  1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!