Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ανάπτυξη 8% βλέπει φέτος στην Ελλάδα η Unicredit
[Euro2day]: Ανάπτυξη 8% βλέπει φέτος στην Ελλάδα η Unicredit

[Euro2day]: Ανάπτυξη 8% βλέπει φέτος στην Ελλάδα η Unicredit

Ποια στοιχεία οδηγούν τον οίκο στη θετική αναθεώρηση. Βλέπει αύξηση ΑΕΠ 3% και το 2022. Το πακέτο παροχών στη ΔΕΘ και το σχόλιο για πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Η Unicredit αναθεωρεί την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ στο 8% (από 5,7%) για το 2021, ενώ επιβεβαιώνει το 3% για το 2022.

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ξεπέρασε τις προσδοκίες της το 2ο τρίμηνο του 2021, καθώς αυξήθηκε κατά 3,4% σε τριμηνιαία βάση (μετά από +4,5% σε τριμηνιαία βάση το 1ο τρίμηνο του 2021), για να ξεπεράσει το προ πανδημικό επίπεδο. Οι ανθεκτικές ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου (οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ το επίπεδο του 4Q19) και η συσσώρευση αποθεμάτων που επίσης υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στις δαπάνες των νοικοκυριών (οι οποίες μειώθηκαν για τρίτο συνεχές τρίμηνο, το 2ο τρίμηνο του 2021) και τον τουρισμό (τα έσοδα ήταν υποτονικά τον Απρίλιο-Μάιο αλλά ανέκαμψαν τον Ιούνιο).

Επιπλέον, συνεχίζει η ιταλική τράπεζα, οι δείκτες υψηλής συχνότητας, όπως οι επιχειρηματικές έρευνες, η κινητικότητα και τα στοιχεία για τις εμπορικές πτήσεις, δείχνουν επίσης ισχυρές επιδόσεις του ΑΕΠ το 3ο τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της απελευθέρωσης της ανερχόμενης ζήτησης για υπηρεσίες και της ισχυρής ανάκαμψης του τουρισμού. Ο κύκλος εργασιών στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος και εστίασης (επιχειρήσεις με διπλογραφικά λογιστικά βιβλία) αυξήθηκε κατακόρυφα τον Ιούλιο, μειώνοντας την υστέρηση από το αντίστοιχο επίπεδο του 2019 σε -20% έναντι -60% τον Ιούνιο και -80% τον Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!