Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αν. ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Προσηλωμένοι στη μείωση επιτοκίων
[Euro2day]: Αν. ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Προσηλωμένοι στη μείωση επιτοκίων

[Euro2day]: Αν. ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Προσηλωμένοι στη μείωση επιτοκίων

«Αν και υπάρχουν αναταράξεις στην πραγματική οικονομία με την τελευταία επίθεση στη συναλλαγματική ισοτιμία, η οικονομία μας διατηρεί τη δύναμή της», υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών της Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια πολιτική μείωσης επιτοκίων και οι «επιθέσεις χειραγώγησης» στη λίρα, που έχει διολισθήσει σε ιστορικό χαμηλό αυτήν την εβδομάδα, δεν θα έχουν μακροχρόνια επίτπωση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας Nureddin Nebati, όπως μεταδίδει το Reuters

Οι δηλώσεις του προέδρου Recep Tayyip Erdogan που υπεραμύνθηκε την κίνηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει το επιτόκιο στο 15% παρά το ότι ο πληθωρισμός κινείται κοντά στο 20%, έστειλαν τη λίρα σε ιστορικό χαμηλό την Τρίτη, στο 13,45 έναντι του δολαρίου. Το τουρκικό νόμισμα έχει «πιάσει» ιστορικό χαμηλό σε 11 συνεχιζόμενες συνεδριάσεις ενώ έχει χάσει έως και 45% της αξίας του φέτος. Το ήμισυ αυτής της απώλειας, μάλιστα, κατεγράφη από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.

«Πρέπει να αξιολογήσουμε την οικονομία της Τουρκίας από ένα μεγαλύτερο παράθυρο αντί για την στενή προοπτική που λαμβάνει υπ’ όψιν ως βάση μόνο τη συναλλαγματική ισοτιμία», έγραψε ο Nebati στο Twitter. «Υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, δεν υπάρχει ζήτημα με το να παραμείνει χαμηλότερο του πληθωρισμού το επιτόκιο».

Ο ίδιος σημείωσε πως η μείωση των επιτοκίων θα τονώσει την οικονομία και θα ενισχύσει την απασχόληση και τις εξαγωγές, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!