Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής τουριστών ζητά η ΕΕ από τις ΗΠΑ
[Euro2day]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής τουριστών ζητά η ΕΕ από τις ΗΠΑ

[Euro2day]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής τουριστών ζητά η ΕΕ από τις ΗΠΑ

Οι 27 συμφώνησαν στις 19 Μαΐου για να επιτρέψουν την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ταξιδιωτών από τρίτες χώρες που έχουν λάβει τις αναγκαίες δόσεις εμβολίων κατά της Covid που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρώπη ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής ευρωπαίων τουριστών, κυρίως σε ό,τι αφορά την καραντίνα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιορισμών που συνδέονται με την Covid-19, δήλωσε στο δίκτυο RTL ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Οι 27 συμφώνησαν στις 19 Μαΐου για να επιτρέψουν την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ταξιδιωτών από τρίτες χώρες που έχουν λάβει τις αναγκαίες δόσεις εμβολίων κατά της Covid που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί πλήρως πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, με δύο δόσεις των εμβολίων των Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca ή μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson.

Οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει να μην απαιτείται ούτε τεστ, ούτε καραντίνα για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά οι σχετικές αποφάσεις ανήκουν τελικά σε κάθε κράτος μέλος.

Για παράδειγμα η Γαλλία, η οποία ανοίγει από τις 9 Ιουνίου στους ταξιδιώτες με βάση έναν χρωματικό κώδικα, θα συνεχίσει να απαιτεί αρνητικό τεστ (PCR ή αντιγόνων) για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!