Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αμοιβαία Κεφάλαια: Οι «πρωταθλητές» του α’ εξαμήνου
[Euro2day]: Αμοιβαία Κεφάλαια: Οι «πρωταθλητές» του α’ εξαμήνου

[Euro2day]: Αμοιβαία Κεφάλαια: Οι «πρωταθλητές» του α’ εξαμήνου

Διψήφιες ποσοστιαίες αποδόσεις κατέγραψε η πλειονότητα των μεριδιούχων σε Μικτά και Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς. Ποια χαρτοφυλάκια «έδωσαν» τα μεγαλύτερα κέρδη σε κάθε κατηγορία.

Εξαιρετικές αποδόσεις κατέγραψαν οι μεριδιούχοι μετοχικών και μικτών αμοιβαίων κεφαλαίων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς πολλά Α/Κ των συγκεκριμένων κατηγοριών σημείωσαν διψήφια ποσοστά κέρδους, σε μια περίοδο όπου τα επιτόκια των καταθέσεων στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν οριακά θετικά.

Οι θετικές αυτές αποδόσεις δικαιώνουν μέχρι τώρα τους περισσότερους αποταμιευτές, οι οποίοι κάτω από την πίεση των μηδενικών επιτοκίων πείστηκαν (πολλές φορές και με την προτροπή τραπεζικών στελεχών) να μετατρέψουν τμήμα των καταθέσεών τους σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

Τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ήταν τα παρακάτω:

Πρώτον, η ανοδική πορεία τόσο του ελληνικού χρηματιστηρίου, όσο και των ξένων αναπτυγμένων κεφαλαιαγορών.

Δεύτερον, στο ελληνικό χρηματιστήριο υπεραπέδωσαν για μια ακόμη περίοδο τα Α/Κ που επικεντρώνονται σε τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (small and mid caps).

Τρίτον, λόγω της ανατίμησης του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, ευνοήθηκαν ως ένα βαθμό περισσότερο όσα Α/Κ ήταν τοποθετημένα σε δολαριακά περιουσιακά στοιχεία.

Τέταρτον, συνεχίστηκε η άνοδος στα ομολογιακά Α/Κ, αλλά όχι με τους απίστευτους ρυθμούς των προηγούμενων ετών, ενώ τις εντυπώσεις στα ελληνικά ομολογιακά έκλεψαν κυρίως όσα χαρτοφυλάκια ήταν εστιασμένα σε εταιρικούς τίτλους και όχι σε κρατικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!