Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed
[Euro2day]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

[Euro2day]: Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

Οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί, τονίζει η κεντρική τράπεζα. Παραμένουν τα ρίσκα στο οικονομικό outlook. Σταθερές στα $120 δισ. οι μηνιαίες αγορές ομολόγων.

Οι αξιωματούχοι της Fed αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την οικονομία την Τετάρτη, ενώ παράλληλα έστειλαν σήμα ότι οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει.

Η κεντρική τράπεζα άφησε όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και διατήρησε τις αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια τον μήνα.

«Καθώς συνεχίζεται η πρόοδος στους εμβολιασμούς και η ισχυρή δημοσιονομική, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης έχουν ενισχυθεί» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. «Οι τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι αλλά έχουν σημειώσει βελτίωση. Ο πληθωρισμός έχει κινηθεί υψηλότερα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό παροδικούς παράγοντες» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Fed τονίζει ότι «παραμένουν τα ρίσκα στο oικονομικό outlook», επιλέγοντας μια ηπιότερη φρασεολογία σε σχέση με το προηγούμενο ανακοινωθέν στο οποίο προειδοποιούσαν ότι η πανδημία θέτει σημαντικά ρίσκα για την οικονομία.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν ομόφωνη.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!