Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha Finance: Σύσταση «αγορά» και υψηλές τιμές-στόχοι για ΓΕΚ Τέρνα και ΤΕΝΕΡΓ
[Euro2day]: Alpha Finance: Σύσταση «αγορά» και υψηλές τιμές-στόχοι για ΓΕΚ Τέρνα και ΤΕΝΕΡΓ

[Euro2day]: Alpha Finance: Σύσταση «αγορά» και υψηλές τιμές-στόχοι για ΓΕΚ Τέρνα και ΤΕΝΕΡΓ

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία για τις δύο μετοχές, σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής.

Τιμή-στόχο στα €8,60 ή 39% απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή δίνει στη ΓΕΚ Τέρνα η χρηματιστηριακή, ενώ για την Τέρνα Ενεργειακή θέτει τον πήχη στα €14,70 ή 33% υψηλότερα έναντι της τρέχουσας. Σε αμφότερους τους τίτλους, η σύσταση είναι «αγορά».

Όπως εξηγεί, στη ΓΕΚ Τέρνα η τιμή-στόχος εμπεριέχει απόδοση της τάξης του 39% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, επομένως αναβαθμίζεται η σύσταση σε «Αγορά» από «Διακράτηση».

Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2020, προβλέπουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών του ομίλου θα αυξηθεί κατά 3% το 2019-2023. Αντίστοιχα, το EBITDA θα αυξηθεί κατά 11%, κυρίως λόγω του υψηλού περιθωρίου του κλάδου των ΑΠΕ.

Σημαντικό, επίσης, ρόλο στα μελλοντικά μεγέθη θα διαδραματίσει η κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου του Καστελίου καθώς και του έργου του Ελληνικού (Integrated Resort Casino).

Για την Tέρνα Eνεργειακή, παρά το ράλι της μετοχής το 2020 (άνοδος 51% φέτος), συστήνουμε «Αγορά» και αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας στα €14,70, με δεδομένη την αυξανόμενη μελλοντική κερδοφορία ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εγκατεστημένης ισχύος.

Η εταιρεία προσφέρει δυναμική αύξηση κερδών, ενώ οι προοπτικές ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!