Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha Bank: Σημαντικά περιθώρια ανόδου της μετοχής βλέπουν αναλυτές
[Euro2day]: Alpha Bank: Σημαντικά περιθώρια ανόδου της μετοχής βλέπουν αναλυτές

[Euro2day]: Alpha Bank: Σημαντικά περιθώρια ανόδου της μετοχής βλέπουν αναλυτές

Στο 1,30 ευρώ η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank με σύσταση outperform από την Εθνική Χρηματιστηριακή. Τι λένε Optima Bank, Παντελάκης Χρηματιστηριακή, Autonomous, Mediobanca, JP Morgan, Goldman Sachs.

Σε θετικό τόνο συνεχίζουν οι αναλύσεις που δημοσιεύονται από ξένους και ελληνικούς οίκους στον απόηχο των ανακοινώσεων που εξέδωσε η Alpha Bank τη Δευτέρα, αναφορικά με το νέο στρατηγικό της σχέδιο και την αναπτυξιακή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ετοιμάζει, αναφέρει ανκοίνωση της τράπεζας.

Αναλυτικά:

Εθνική Χρηματιστηριακή: Στο 1,30 ευρώ η τιμή-στόχος για τη μετοχή με σύσταση outperform

Αυξάνει τον στόχο για την τιμή της μετοχής στο 1,30 ευρώ η Εθνική Χρηματιστηριακή, διατηρώντας τη σύσταση για υπεραπόδοση της Αlpha Bank έναντι της υπόλοιπης αγοράς. Όπως σημειώνει στην έκθεσή της, η αποτίμηση της μετοχής παραμένει ελκυστική σε αυτά τα επίπεδα.

Η επενδυτική εταιρεία, στην ανάλυσή της, υπογραμμίζει ότι η Διοίκηση της Αlpha Bank στοχεύει και σε μείωση του κόστους κατά περίπου Ευρώ 175 εκατ. μέχρι το 2024, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης προβληματικών δανείων καθώς και μέσα από εσωτερικές κινήσεις βελτιστοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών για αύξηση της αποδοτικότητας. Επίσης, σχολιάζει θετικά την αναμενόμενη άνοδο των προμηθειών κατά 9% ετησίως, μέσω της αύξησης των εργασιών ασφάλειας και διαχείρισης διαθεσίμων, καθώς και λόγω των αυξημένων χορηγήσεων και των υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής που θα ενισχυθούν λόγω του RRF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!