Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha Bank: Μεγάλα περιθώρια ανόδου βλέπει η Wood
[Euro2day]: Alpha Bank: Μεγάλα περιθώρια ανόδου βλέπει η Wood

[Euro2day]: Alpha Bank: Μεγάλα περιθώρια ανόδου βλέπει η Wood

Τιμή-στόχο στο 1,50 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας, πολύ υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό, δίνει ο οίκος ενώ αυξάνει και τις προβλέψεις για την κερδοφορία.

Με θετικά σχόλια υποδέχονται οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης το νέο στρατηγικό σχέδιο “Project Tomorrow” της Alpha Bank και την ανακοίνωσή της για την πρώτη αναπτυξιακή ΑΜΚ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Συγκεκριμένα, η Wood στην ανάλυσή της θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Βank στα Ευρώ 1,50 με υψηλά περιθώρια ανόδου, διακρίνοντας περισσότερα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου και μεγαλύτερη πτώση στο κόστος. Επίσης, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ο στόχος για την κερδοφορία είναι στο 10%, 2 μονάδες πάνω από το 8% που περίμενε μέχρι τώρα ο οίκος. Παράλληλα, η ανάλυση της Wood επικεντρώνεται στα παρακάτω σημεία:

Σημαντική μείωση των ΜΕΑ που θα μειωθούν στα Ευρώ 2,9 δισ. το 2022 από Ευρώ 11,4 δισ. το 2020 προσαρμοσμένα για τη Συναλλαγή Galaxy. Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων θα μειωθεί δραστικά στο 7% το 2022 και περαιτέρω στο 2% μέχρι το 2024. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης προκύπτει από Ευρώ 8,1 δισ. συναλλαγών με τον αντίκτυπο στα ίδια κεφάλαια στο Ευρώ 1,1 δισ.

• Εκμεταλλευόμενη την ανάπτυξη της χώρας και τα χρηματοδοτικά προγράμματα (RRF), η
Αlpha Bank περιμένει αύξηση των επιχειρηματικών δανείων στην χώρα ύψους Ευρώ 33 δισ. για την περίοδο 2021-2026 και Ευρώ 24 δισ. για την περίοδο 2021-2024.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!