Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha: Απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ βλέπει η Eurobank Equities
[Euro2day]: Alpha: Απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ βλέπει η Eurobank Equities

[Euro2day]: Alpha: Απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ βλέπει η Eurobank Equities

Με τις νέες πρωτοβουλίες τιτλοποιήσεων ύψους 8,1δισ. Ευρώ αντί για 3,3δισ. Ευρώ που είχαν αρχικώς δρομολογηθεί, η Alpha Bank αναμένεται να μειώσει τον Δείκτη ΜΕΑ στο 7% στο τέλος του 2022 και στο 2% στο τέλος του 2024, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Σε θετικό τόνο συνεχίζουν οι αναλύσεις που δημοσιεύονται από χρηματιστηριακούς οίκους στον απόηχο των ανακοινώσεων της Alpha Bank για το “Project Tomorrow” και την αναπτυξιακή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ετοιμάζει.

H Eurobank Equities, σε πρόσφατη ανάλυσή της, κάνει μία επισκόπηση του νέου στρατηγικού σχεδίου την Αlpha Bank και αναλύει τους τρόπους με τους οποίους η κερδοφορία της θα ανέλθει σε διψήφια νούμερα. Η εξυγίανση της ισολογισμού θα φέρει μείωση στις προβλέψεις, αυξάνοντας την κερδοφορία κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Η ισχυρή αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά περίπου Ευρώ 10 δισ. θα προσθέσει 3 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες. Από μία ποσοστιαία μονάδα θα προσθέσουν i) η μείωση του κόστους κατά 15%, ii) η ετήσια άνοδος των προμηθειών κατά 9% και iii) η αύξηση της κερδοφορίας στη Ρουμανία στο 11%.

Τα εποπτικά κεφάλαια της Αlpha Bank παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από τις εποπτικές απαιτήσεις ακόμα και χωρίς την ΑΜΚ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής ότι η κεφαλαιακή θέση της Αlpha Bank επαρκεί για να απορροφήσει τις ζημιές από την εξυγίανση του ισολογισμού από τα ΜΕΑ.

Με τις νέες πρωτοβουλίες τιτλοποιήσεων ύψους 8,1δισ. Ευρώ αντί για 3,3δισ. Ευρώ που είχαν αρχικώς δρομολογηθεί, η Αlpha Bank αναμένεται να μειώσει τον Δείκτη ΜΕΑ στο 7% στο τέλος του 2022 και στο 2% στο τέλος του 2024.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!