Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Alpha AM ΑΕΔΑΚ: Στην κορυφή των αποδόσεων το Alpha (Lux) Global Themes FoF
[Euro2day]: Alpha AM ΑΕΔΑΚ: Στην κορυφή των αποδόσεων το Alpha (Lux) Global Themes FoF

[Euro2day]: Alpha AM ΑΕΔΑΚ: Στην κορυφή των αποδόσεων το Alpha (Lux) Global Themes FoF

Το καινοτόμο αμοιβαίο κεφάλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη απόδοση (+14%) για το 2020 μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων της Εταιρίας του Ομίλου Alpha Bank.

Στην κορυφή των επενδυτικών επιλογών βρίσκεται το Alpha (Lux) Global Themes FoF, το αμοιβαίο κεφάλαιο της Αlpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, και κοινωνικά καθώς και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental-Social-Governance-‘ESG’).

Το καινοτόμο αμοιβαίο κεφάλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη απόδοση (+14%) για το 2020 μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων της Εταιρίας του Ομίλου Alpha Bank , αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού για τις μετοχές των εταιρειών που θα πρωταγωνιστήσουν στην οικονομία του αύριο.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το αμοιβαίο κεφάλαιο Alpha (Lux) Global Themes FoF, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τη στρατηγική του Ομίλου Alpha Bank για στοχευμένες επενδύσεις στο περιβάλλον και ενίσχυση των ενεργειών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, διαθέτει ισχυρό προφίλ βιωσιμότητας (sustainability) και επενδύει σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, οι νέες τεχνολογίες, η νέα γενιά καταναλωτή και οι δημογραφικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, αφορά επενδύσεις που σχετίζονται με τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την αύξηση της αποδοτικότητας πηγών ενέργειας μέσω τεχνολογίας, την προστασία των φυσικών πόρων, τα «πράσινα» κτίρια κ.ά. και απευθύνεται σε Πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!