Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλμα 400% στη ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα
[Euro2day]: Αλμα 400% στη ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα

[Euro2day]: Αλμα 400% στη ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα

Για 2.300 κυβικών, ο φορολογούμενος υποχρεούται να πληρώνει 690 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, 700 ευρώ φόρο πολυτελείας, και περίπου 15.000 τεκμήριο. Η ανάγκη επένδυσης σε υποδομές για την περαιτέρω αύξηση του κλάδου που δεν κοστίζει σημαντικά.

Αύξηση κατά 400% καταγράφει φέτος η εβδομαδιαία ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα, έναντι του 2019, και μπορεί ακόμη η προσφορά να μην καλύπτει τη ζήτηση, αλλά με την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, που αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, και τη μείωση φόρων που επιτεύχθηκε από τον Αύγουστο του 2020, εκτιμάται πως το 2021 θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση του κλάδου.

Τα παραπάνω ανέφεραν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο ιδιοκτήτης της Caravan Expert, Αδάμ Ασημακόπουλος, ο οποίος εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται στην αγορά καινούριων και μεταχειρισμένων τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων και ο Αντώνης Ζαμπέτας, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, που εισάγει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και δραστηριοποιείται και στην αγορά του κάμπινγκ. Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ), Αναστασία Γεωργουλοπούλου, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «το αυτοκινούμενο είναι το μέλλον του τουρισμού στην χώρα μας».

Κοινή εκτίμηση είναι πως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού προσέλκυσε ακόμη μεγαλύτερη μερίδα ενδιαφερόμενων για ενοικίαση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στη χώρα μας, εξέλιξη απόλυτα αναμενόμενη, αφού, όπως εξήγησαν, εν μέσω της covid-19 σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ για τους εκδρομείς, η ανάγκη του απόλυτου ελέγχου στις μετακινήσεις, τη διαμονή και την κυκλοφορία τους από μέρος σε μέρος, με ασφάλεια και αποφυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!