Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλμα 37,7% έκαναν τα νέα κρούσματα στην Ιταλία
[Euro2day]: Αλμα 37,7% έκαναν τα νέα κρούσματα στην Ιταλία

[Euro2day]: Αλμα 37,7% έκαναν τα νέα κρούσματα στην Ιταλία

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν εκείνες της ευρύτερης περιφέρειας της Τεργέστης και του Μπολτζάνο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

Τα περιστατικά κορωνοϊού συνέχισαν να αυξάνονται την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Πιο αναλυτικά, τα νέα κρούσματα covid-19 αυξήθηκαν κατά 37,7%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 14,8% και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 9,4%.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ακόμη σαφέστερη στο διάστημα των τριών τελευταίων εβδομάδων: στις 15 Οκτωβρίου τα ημερήσια περιστατικά ήταν 2.456, ενώ στις 9 Νοεμβρίου άγγιξαν τις 5.870. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, το ποσοστό των θετικών επί του συνόλου των διαγνωστικώντεστ που πραγματοποιήθηκαν, από το 3,6% πέρασε στο 9,9%.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν εκείνες της ευρύτερης περιφέρειας της Τεργέστης και του Μπολτζάνο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Το ίδρυμα Gimbe τονίζει, τέλος, ότι στις περιοχές της χώρας, στις οποίες καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών κορονοϊού, «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο, ώστε οι μολύνσεις να μην επεκταθούν με γρήγορο ρυθμό, στο σύνολο των περιφερειών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!