Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αλμα 173% στα κέρδη δευτέρου τριμήνου για την Bank of America
[Euro2day]: Αλμα 173% στα κέρδη δευτέρου τριμήνου για την Bank of America

[Euro2day]: Αλμα 173% στα κέρδη δευτέρου τριμήνου για την Bank of America

Τα κέρδη ενισχύθηκαν στα 8,96 δισ. δολάρια ή $1,03 ανά μετοχή, από 3,28 δισ. ή 37 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα φτάσουν στα 77 σεντ.

Κατά 173% αυξήθηκαν τα κέρδη της Bank of America το δεύτερο τρίμηνο, καθώς απελευθέρωσε αποθεματικά που είχε κρατήσει στην άκρη πέρυσι, στην κορύφωση της πανδημίας. Ωστόσο τα έσοδα παρέμειναν αδύναμα, λόγω υψηλών δαπανών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη ενισχύθηκαν στα 8,96 δισ. δολάρια ή $1,03 ανά μετοχή, από 3,28 δισ. ή 37 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα φτάσουν στα 77 σεντ.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε πέρυσι εξαιρετικά χαμηλάτα επιτόκια για την ταχύτερη ανάκαμψη από την ύφεση που έφερε η πανδημία. Τέτοια χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τα έσοδα των τραπεζών, όπως της Bank of America, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη από τη διαφορά μεταξύ του τι κερδίζουν από δάνεια και του τι πληρώνουν για τις καταθέσεις.

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, απελευθέρωσε αποθεματικά 2,2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, αντικατοπτρίζοντας τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές. Το ποσό, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο από τα 2,7 δισ. δολάρια που είχε κρατήσει στην άκρη το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 4%, στα 21,5 δισ. δολάρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!