Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κι άλλες περικοπές κόστους εξετάζει η Volkswagen
[Euro2day]: Κι άλλες περικοπές κόστους εξετάζει η Volkswagen

[Euro2day]: Κι άλλες περικοπές κόστους εξετάζει η Volkswagen

Σύμφωνα με το περιοδικό Automobilwoche, ο CEO της Volkswagen δήλωσε στους ανώτατους managers πως «πρέπει να μειώσουμε σημαντικά τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τα σταθερά κόστη σε σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό.»

H Volkswagen εξετάζει περισσότερες περικοπές κόστους προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Reuters.

Το ζήτημα συζητήθηκε πρόσφατα, σε ενδοεταιρική εκδήλωση, σημείωσε ο εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με ρεπορτάζ στο κλαδικό περιοδικό Automobilwoche.

«Υπήρξαν γενικές διαβουλεύσεις ως προς το ποια περαιτέρω μέτρα για το κόστος μπορούν να ληφθούν ως απάντηση στην πανδημία», είπε ο εκπρόσωπος στο Reuters. «Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες αποφάσεις

Το περιοδικό Automobilwoche έγραψε πως ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε στους ανώτατους managers σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη πως «πρέπει να μειώσουμε σημαντικά τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τα σταθερά κόστη σε σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό.»

Η καθαρή ρευστότητα του ομίλου θα «συνεχίσει να μειώνεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο λόγω της ισχνής ζήτησης», ανέφερε το περιοδικό, επικαλούμενο συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προσθέτοντας πως δεν θα επιτύχουν όλα τα brands του ομίλου θετικό αποτέλεσμα το 2020.

Αυτό σημαίνει πως το brand επιβατικών αυτοκινήτων VW πρέπει να μειώσει τα λεγόμενα γενικά έξοδα υλικών κατά 20%, κατά το περιοδικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!