Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ακτοπλόοι: Αν δεν υπάρξει στήριξη ο στόλος θα μείνει με «σαπάκια»
[Euro2day]: Ακτοπλόοι: Αν δεν υπάρξει στήριξη ο στόλος θα μείνει με «σαπάκια»

[Euro2day]: Ακτοπλόοι: Αν δεν υπάρξει στήριξη ο στόλος θα μείνει με «σαπάκια»

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με ζημιές πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2020 και με οικονομική ενίσχυση από το κράτος μόλις 17 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της επιδημιολογικής κρίσης. Οι προβλέψεις για τις ζημιές και την πορεία του τουρισμού.

Με… «σαπάκια» θα εξυπηρετούνται τα ελληνικά νησιά τα επόμενα χρόνια εάν δεν ενισχυθεί τώρα η ελληνική ακτοπλοΐα προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο της όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε διαδικτυακά πριν από λίγο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με ζημιές πάνω από 100 εκατ. ευρώ το 2020 και με οικονομική ενίσχυση από το κράτος μόλις 17 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της επιδημιολογικής κρίσης, τα οποία προτίθενται σε αυτά που τους άφησε η δημοσιονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και σε αυτά που φέρνουν οι χρηματοδοτικές προκλήσεις ανανέωσης του στόλου μία ανάγκη που επιβάλλεται τόσο από την ηλικία του υφιστάμενου όσο και από τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του μέλλοντος.

Προκειμένου να επιβιώσουν οι εταιρείες, είπε ο κ. Σακέλλης, θα υποχρεωθούν να πουλήσουν τα πιο σύγχρονα πλοία με αποτέλεσμα τα νησιά να εξυπηρετούνται πλέον με τα μεγαλύτερης ηλικίας .

Ειδικότερα στη συνέντευξη τύπου ο κ. Σακέλλης ανέφερε μεταξύ άλλων

-Ο ακτοπλοϊκός στόλος αποτελείται από 105 ακτοπλοϊκά πλοία που εξυπηρετούν τις ανάγκες των νησιών και τα οποία αποτελούν έναν αξιόλογο στόλο συμβατικών πλοίων και ταχυπλόων, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στα νησιά μας χειμώνα καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!