Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ακριβότερο ρεύμα δια της πλαγίας… από το 2021
[Euro2day]: Ακριβότερο ρεύμα δια της πλαγίας… από το 2021

[Euro2day]: Ακριβότερο ρεύμα δια της πλαγίας… από το 2021

Όσο θα μειώνονται οι χρεώσεις ΥΚΩ με τις διασυνδέσεις των νησιών, τόσο θα αυξάνεται το ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ρεύματος. Το «τρικ» του υπουργού για την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. Δυσαρέσκεια ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ.

Δεν θα προλάβουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να δουν ελάφρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και τον τερματισμό λειτουργίας των ακριβών ντιζελοκίνητων μονάδων.

Το όφελος αυτό, υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ ετησίως. Θα προκύψει όταν ολοκληρωθούν τα δύο υποβρύχια καλώδια της Κρήτης με Πελοπόννησο (2021) και με Αττική (2024), καθώς και των αντίστοιχων διασυνδέσεων όλων των νησιών των Κυκλάδων (2025) καθώς και Βορείου Αιγαίου και Δωδεκάνησων (2027 έως 2030) με το ηπειρωτικό σύστημα. Μόνο η «Κρήτη» θα φέρει μειώσεις της τάξης των 300 – 400 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι καταναλωτές πληρώνουν κάθε χρόνο μέσω της χρέωσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) το κόστος ρεύματος των κατοίκων των νησιών ώστε να έχουν κι εκείνοι την ίδια τιμή κιλοβατώρας με τους υπόλοιπους καταναλωτές της ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο, με τα μέτρα για το έλλειμμα και την οικονομική βιωσιμότητα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , οι μειώσεις των χρεώσεων των ΥΚΩ δεν θα έχουν κάποιο αντίκρισμα στο συνολικό ποσό του λογαριασμού ρεύματος που πληρώνει κάθε μήνα ο καταναλωτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!