Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ακριβά κοστίζει στο Δημόσιο το γέμισμα των… ρεζερβουάρ
[Euro2day]: Ακριβά κοστίζει στο Δημόσιο το γέμισμα των… ρεζερβουάρ

[Euro2day]: Ακριβά κοστίζει στο Δημόσιο το γέμισμα των… ρεζερβουάρ

Στα ύψη οι δαπάνες για αγορά αεροπορικού καυσίμου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το κόστος σίτισης στο ΚΥΤ Λέσβου. Πόσα ξοδεύουμε για καύσιμα. Ποιοι φορείς βρίσκονται στην κορυφή των δημοσίων συμβάσεων.

Το οικονομικό κόστος της Ελλάδας από τη διαρκή κρίση με τη γειτονική Τουρκία, αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο η εξέλιξη του προγράμματος δημοσίων συμβάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς μακράν οι περισσότερες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην αύξηση των δημοσίων δαπανών συμβάλει και η προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, με τις ανάγκες σίτισης των διαμενόντων μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου να «δεσμεύουν» για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 19 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) από την 1 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος, καταχωρίστηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμβάσεις ύψους 132 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 92 εκατ. ευρώ αφορούν προμήθειες, τα 38 εκατ. ευρώ υπηρεσίες και τα 2 εκατ. ευρώ συμβάσεις έργων.

Ωστόσο από τα 92 εκατ. ευρώ προμηθειών, τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν την αγορά αεροπορικού καυσίμου. Δηλαδή για την κίνηση των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας.

Γενικά, όμως, οι δαπάνες για καύσιμα που διαθέτει το δημόσιο (συμπεριλαμβάνονται και οι άλλοι φορείς) είναι αρκετά υψηλές, καθώς φθάνουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα 139,3 εκατ. ευρώ, «κατακτώντας» τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, πίσω από τις δαπάνες για δημόσια έργα οι οποίες ανέρχονται στα 250,1 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!