Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ακόμη 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τουρκία
[Euro2day]: Ακόμη 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τουρκία

[Euro2day]: Ακόμη 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Τουρκία

Φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτύρονται για την επιλογή του πρύτανη από τον Ερντογάν, έναν διορισμό τον οποίο χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατικό.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ άλλους 65 ανθρώπους που διαδήλωναν για το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, συνεχίζοντας την εκστρατεία καταστολής των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, παρά τις αυξανόμενες επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα.

Φοιτητές και καθηγητές σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στη χώρα, το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη (Bogazici στην τουρκική γλώσσα), διαμαρτύρονται για την επιλογή του πρύτανη από τον πρόεδρο της χώρας Ερντογάν, έναν διορισμό τον οποίο χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατικό.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές παραβίασαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους, των συναθροίσεων και των πορειών που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και ότι οι συλληφθέντες χθες στη συνοικία Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης προέβησαν σε παράνομες ενέργειες.

Από τις 4 Ιανουαρίου που οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα έχουν συλληφθεί περίπου 600 άνθρωποι, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές.

Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι παρά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αξιωματούχων ότι οι διαδηλωτές είναι τρομοκράτες.

Δύο άτομα που είχαν προσαχθεί ύστερα από διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος δικαστηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!