Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι αγοράζουν οι κροίσοι με $3,4 τρισ. την εποχή της Covid-19
[Euro2day]: Τι αγοράζουν οι κροίσοι με $3,4 τρισ. την εποχή της Covid-19

[Euro2day]: Τι αγοράζουν οι κροίσοι με $3,4 τρισ. την εποχή της Covid-19

Πού στρέφονται οι μεγαλύτεροι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων του πλανήτη, αναζητώντας αξία σε έναν κόσμο που «βυθίζεται» από την πανδημία κορωνοϊού. Σε ποιους τομείς ρίχνουν τρισεκατομμύρια.

Ξενοδοχεία, αγωγοί, μικρά παντοπωλεία και ομόλογα αυτοκινητοβιομηχανιών συγκαταλέγονται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που αγοράζουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές assets στον κόσμο, καθώς αναζητούν αξία σε έναν κόσμο που βυθίζεται σε αναταραχή λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε συνεντεύξεις με κρατικά επενδυτικά Ταμεία, συνταξιοδοτικούς οργανισμούς και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη που διαχειρίζονται συλλογικά περίπου 3,4 τρισ. δολάρια, ένα πράγμα ήταν σαφές: Πολλοί από αυτούς αποφεύγουν την «υπερθέρμανση» της χρηματιστηριακής αγοράς.

Το πιο σύνηθες outlook είναι το προσεκτικό. Εχουν επίγνωση ότι μεγάλο μέρος της ανάκαμψης στις αγορές και τις αποτιμήσεις ιδιωτικών εταιρειών οφείλεται στα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, τα τεράστια κίνητρα από τις κεντρικές τράπεζες και τη δημοσιονομική στήριξη των κυβερνήσεων, παράγοντες που θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθίνουν τους επόμενους μήνες.

Με τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων να δείχνουν ακόμη «φουσκωμένες», ακόμη και σε ορισμένες «καυτές» περιοχές, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία, πολλοί αναμένουν μία δυνητική δεύτερη ύφεση μετά τη λήξη των μέτρων τόνωσης και πριν οι μαζικοί εμβολιασμοί επιτρέψουν στις οικονομίες να κάνουν restart χωρίς να διακινδυνεύουν εκτεταμένες μολύνσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!