Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αγωγή της Ryanair για το «σωσίβιο» στην Air France-KLM
[Euro2day]: Αγωγή της Ryanair για το «σωσίβιο» στην Air France-KLM

[Euro2day]: Αγωγή της Ryanair για το «σωσίβιο» στην Air France-KLM

Οξύνεται η αερομαχία για τις κρατικές διασώσεις στη σκιά του κορωνοϊού. Η ιρλανδική εταιρεία ζητά να ακυρωθεί η έγκριση της ΕΕ. Κάνει λόγο για αθέμιτες διακρίσεις. Η Γαλλία θα επιτρέψει αναβολές φόρου 200 εκατ. ευρώ.

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατέφυγε η Ryanair με αγωγή που κατέθεσε κατά της κρατικής στήριξης στην Air France-KLM από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους κάνει λόγο για αθέμιτη πρακτική υπέρ των εθνικών αερομεταφορέων εν μέσω της κρίσης Covid-19 που νοθεύει τον ανταγωνισμό και ζητά να ακυρωθεί η έγκριση της ΕΕ για ένα πρόγραμμα καθυστέρησης πληρωμών φόρων για τις αεροπορικές εταιρείες με γαλλική άδεια.

Η «φοροαπαλλαγή», σημειώνεται, θα ωφελήσει κυρίως την Air France και αποκλείει τη Ryanair και την easyJet Plc, οι οποίες πραγματοποιούν πολλές πτήσεις από γαλλικά αεροδρόμια, αναφέρει το Bloomberg.

Η Ryanair αμφισβητεί επίσης παρόμοια προγράμματα κρατικής διευκόλυνσης από τις κυβερνήσεις στη Σουηδία και τη Δανία. Η ιρλανδική εταιρεία κάνει λόγο για αθέμιτες διακρίσεις εις βάρος άλλων ευρωπαϊκών αερομεταφορέων, καθώς σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχεδιάζουν να διοχετεύσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού η οποία σταμάτησε τα περισσότερα αεροπορικά ταξίδια.

Οι επιδοτήσεις αυτές για την Air France, την Alitalia SpA και την Deutsche Lufthansa AG «θα στρεβλώσουν σε μεγάλο βαθμό τους ισότιμους όρους ανταγωνισμού για την αεροπορία», διατηρώντας αναποτελεσματικές αεροπορικές εταιρείες ζωντανές, ενώ ανταγωνιστές τους όπως η Ryanair κινδυνεύουν να κάψουν τα ταμειακά αποθέματά τους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Αντί οι κυβερνήσεις να συμπεριφέρονται το ίδιο στις εταιρείες, επιδοτούν τις εθισμένες σε κρατική βοήθεια εταιρείες όπως η Lufthansa και Air France.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!