Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αγωγοί φυσικού αερίου 540 χλμ στην Στερεά Ελλάδα
[Euro2day]: Αγωγοί φυσικού αερίου 540 χλμ στην Στερεά Ελλάδα

[Euro2day]: Αγωγοί φυσικού αερίου 540 χλμ στην Στερεά Ελλάδα

Mέχρι το 2036 θα έχουν συνδεθεί 42.500 καταναλωτές και πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κατά 18,1 εκατ. ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 88,1 εκατ. ευρώ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Θήβα, την ‘Αμφισσα και το Καρπενήσι.
Πρόκειται για ένα δίκτυο 540 χλμ το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023 και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει οικιακούς, εμπορικούς αλλά και βιομηχανικούς καταναλωτές, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα, μέχρι το 2036 θα έχουν συνδεθεί 42.500 καταναλωτές και πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κατά 18,1 εκατ. ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 88,1 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΔΑ Βασίλης Κοτρώνης, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στη Λαμία, το έργο αυτό ξεκίνησε με περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
«Πρόκειται για ένα έργο είναι βαθιά κοινωνικό, ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, για να συμπληρώσει πως «είναι ένα έργο που ξεπερνά κόμματα ιδεολογίες και παρατάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!