Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Άγνωστο τοπίο το ίντερνετ για 2 στους 10 ηλικίας άνω των 60
[Euro2day]: Άγνωστο τοπίο το ίντερνετ για 2 στους 10 ηλικίας άνω των 60

[Euro2day]: Άγνωστο τοπίο το ίντερνετ για 2 στους 10 ηλικίας άνω των 60

Μελέτη της Ένωσης Καταναλωτών της ΓΣΕΕ ανέδειξε τον ψηφιακό αναλφαβητισμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης. Τι φοβούνται και ποιες συναλλαγές εμπιστεύονται όσοι γνωρίζουν τον κόσμο του Ίντερνετ.

Έλλειψη ενημέρωσης, φόβο για το άγνωστο αλλά και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ως προς τις δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή τραπεζική και το ηλεκτρονικό εμπόριο, στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ανέδειξε έρευνα της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες σε αυτή, ηλικίας άνω των 60 ετών, δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να αλλάξουν τράπεζα προκειμένου να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους δια ζώσης σε κάποιο υποκατάστημα. Παραδέχονται ότι η εξοικείωσή τους με το διαδίκτυο είναι μικρή ή ανύπαρκτη ενώ καταγράφεται και έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των καταναλωτών στις διαδικτυακές συναλλαγές.

Αναλυτικά, την έρευνα διεξήγαγε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund και του προγράμματος Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας για την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων ηλικίας άνω των 60 ετών. Μάλιστα, αν και το πρόγραμμα «τρέχει» ανεξάρτητα από την πανδημία του κορωνοϊού, ανέδειξε τα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του παρατεταμένου lockdown και της αποτροπής μαζικής προσέλευσης στα υποκαταστήματα των τραπεζών, κυρίως από τους συνταξιούχους. Όπως ανέδειξε και το έλλειμμα ενημέρωσης που έχουν οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες για μια σειρά από θέματα που αφορούν την διαδικτυακή τραπεζική και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!