Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Άγκυρα: «Πολιτικά κίνητρα» στο κλείσιμο της VW στην Τουρκία
[Euro2day]: Άγκυρα: «Πολιτικά κίνητρα» στο κλείσιμο της VW στην Τουρκία

[Euro2day]: Άγκυρα: «Πολιτικά κίνητρα» στο κλείσιμο της VW στην Τουρκία

Κατά τον Τούρκο υπουργό Βιομηχανίας, «η Volkswagen θα χάσει, όχι η Τουρκία. Επειδή ομολόγησαν πως εξαπάτησαν τους επενδυτές τους με πολιτικές αποφάσεις και όχι οικονομικές».

Η απόφαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να κλείσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη πανδημία, εξόργισε την Άγκυρα, η οποία βλέπει «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τις επενδύσεις από τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Βιομηχανίας της Τουρκίας Mustafa Varank, δήλωσε: «Γνωρίζαμε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν το ήθελαν πολιτικά (την επένδυση στην Τουρκία)».

Ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Herbert Diess, απέδωσε την απόφαση για εκκαθάριση στην συνεχιζόμενη πανδημία.

H Volkswagen ίδρυσε τοπική εταιρεία στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019, με κεφάλαιο 943,5 εκατ. τουρκικών λιρών (164,5 εκατ. δολαρίων) για τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την συναρμολόγηση, πώληση, εισαγωγή και εξαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων και των ανταλλακτικών και εξαρτημάτων τους. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης.

Ο κ. Varak, σύμφωνα με το Anadolu, δήλωσε πως οι ξένοι εταίροι, οι ενώσεις και οι τοπικές κυβερνήσεις επηρεάζουν τα διοικητικά συμβούλια των παγκόσμιων εταιρειών και πως οι εταιρείες αυτές λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις διατηρώντας όλες αυτές τις ισορροπίες.

Σημείωσε επίσης πως ο κ. Diess έγραψε ότι η Volkswagen βλέπει την Τουρκία ως σημαντική χώρα και πως αυτοί που επενδύουν στην Τουρκία θα κερδίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!