Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυξάνεται η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις, κλειδί το εμβόλιο
[Euro2day]: Αυξάνεται η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις, κλειδί το εμβόλιο

[Euro2day]: Αυξάνεται η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις, κλειδί το εμβόλιο

Το ένα τρίτο των Ευρωπαίων είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνουν το επόμενο ταξίδι τους μεταξύ Μαΐου-Ιουλίου 2021. Οι ταξιδιώτες από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία είναι πιο… ενθουσιώδεις.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ευρωπαίων που θέλουν να ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ζήτηση για «ήλιο και θάλασσα».

Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος προορισμός σε προτίμηση μεταξύ των ευρωπαίων με τους πρώτους τρείς να είναι όμως η Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία που είναι πολύ μεγάλες χώρες και ενσωματώνουν και τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα που δηλώνουν ότι θα ταξιδέψουν εντός της χώρας τους. Με άλλα λόγια η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις όσων θα επιλέξουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους.

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη, πέμπτη στη σειρά, έρευνα της European Travel Commission (ETC) το 54% των Ευρωπαίων στοχεύουν να κάνουν ένα ταξίδι πριν από τα τέλη Ιουλίου 2021, έναντι του 52% ένα μήνα πριν.

Ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους πιστεύουν ότι ο Μάιος-Ιούλιος είναι η πιο εφικτή περίοδος για το επόμενο ταξίδι τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που περιλαμβάνει δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, η αύξηση της διάθεσης των εμβολίων παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την έναρξη των ταξιδιών εντός της Ευρώπης, ενώ οι ταξιδιώτες έχουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μελλοντικοί τουρίστες δεν ενοχλούνται από τα μέτρα προστασίας καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσαν ότι θα αισθάνονται ασφαλέστεροι και πιο χαλαροί εάν οι προορισμοί έχουν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, ενώ μόνο το 21% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι τα πρωτόκολλα ενδέχεται σε κάποιο βαθμό να χαλάσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, τα εμβόλια κατά της COVID-19 παραμένουν η πρώτη προϋπόθεση για την επανάληψη των ταξιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!