Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυτόματη ψηφιακή χορήγηση αριθμού καταχώρησης πριζών
[Euro2day]: Αυτόματη ψηφιακή χορήγηση αριθμού καταχώρησης πριζών

[Euro2day]: Αυτόματη ψηφιακή χορήγηση αριθμού καταχώρησης πριζών

Διαδικασία αυτόματης ψηφιακής χορήγησης του μοναδικού αριθμού καταχώρησης ρευματοδοτών – ρευματοληπτών ηλεκτρικού ρεύματος (πρίζες) και η δυνατότητα επαλήθευσης και ελέγχου της συμμόρφωσης του συγκεκριμένου ηλεκτρολογικού υλικού.

Αυτόματη ψηφιακή χορήγηση αριθμού καταχώρησης ρευματοδοτών – ρευματοληπτών στους οικονομικούς φορείς και επαλήθευση της συμμόρφωσης τους από τους καταναλωτές/χρήστες

Από 1.1.2021 έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτόματης ψηφιακής χορήγησης στους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς (κατασκευαστές/εισαγωγείς/διανομείς) του μοναδικού αριθμού καταχώρησης ρευματοδοτών – ρευματοληπτών ηλεκτρικού ρεύματος (πρίζες) και η δυνατότητα επαλήθευσης και ελέγχου της συμμόρφωσης του συγκεκριμένου ηλεκτρολογικού υλικού, βάσει των πιστοποιητικών του, από τους ίδιους τους καταναλωτές/χρήστες, σε εφαρμογή της υπ΄ αρ. 82373/3.8.2020 υ.α. σχετικά με τη «Διάθεση στην ελληνική αγορά ρευματοδοτών και ρευματοληπτών οικιακής χρήσης» (Β’ 3245), αναφέρει ανακοίνωση.

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ρευματοδοτών-Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ) είναι προσβάσιμο μέσω της Διαδικτυακής Πύλης https://esocketsregistry.ggb.gr και υποστηρίζει τη Διεύθυνση Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που αφορούν στη διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρησης και έκδοσης του αριθμού καταχώρησης προϊόντων ρευματοδοτών – ρευματοληπτών.

Το έργο ικανοποιεί και τις τρεις στρατηγικές κατεύθυνσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση:

Στρατηγική κατεύθυνση 1: Επιχειρήσεις

Το έργο εξασφαλίζει ένα σταθερό και ψηφιακά φιλικό, προς τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα, περιβάλλον. Παράλληλα, διασφαλίζει όλες τις απαραίτητες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων καθώς και τις αντίστοιχες υποδομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!