Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυτή είναι η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη
[Euro2day]: Αυτή είναι η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη

[Euro2day]: Αυτή είναι η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη

Τη νέα ρύθμιση χρεών για τους πληγέντες της πανδημίας ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Χρ. Σταϊκούρας. Αφορά σε 826 χιλ. οφειλέτες με χρέη 2,26 δισ. ευρώ. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν. Ατοκη η αποπληρωμή εάν επιλεγούν οι 36 δόσεις.

Ρύθμιση οφειλών σε 36 ως 72 δόσεις για τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από συμφωνία με τους θεσμούς, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Η ρύθμιση αυτή αφορά 826.435 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, οι οποίοι άφησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο προς την εφορία, 2,26 δισ. ευρώ και χαρακτηρίζονται πληγέντες, καθώς είτε περιλαμβάνονται στη λίστα των ΚΑΔ δικαιούχων ενίσχυσης, είτε έχουν υποστεί κούρεμα ενοικίων, είτε είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, είτε έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Για τους ίδιους οφειλέτες δίνεται η δυνατότητα αναβίωσης πάσης φύσεως ρυθμίσεων οφειλών, με την καταβολή της δόσης Αυγούστου και τη μεταφορά των εκκρεμών δόσεων στο τέλος της περιόδου της ρύθμισης.

Η νέα ρύθμιση αφορά πάσης φύσεως φορολογικές οφειλές (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, εισόδημα) αλλά και ασφαλιστικές οφειλές σε εκκρεμότητα από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!