Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Στο 9,4% εκτοξεύτηκε το έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο
[Euro2day]: Αυστρία: Στο 9,4% εκτοξεύτηκε το έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο

[Euro2day]: Αυστρία: Στο 9,4% εκτοξεύτηκε το έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο

Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,4%, ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 12%, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται πλέον στο 82,6% του ΑΕΠ.

Η κρίση του κορωνοϊού προξενεί ένα μεγάλο κενό στα δημόσια οικονομικά στην Αυστρία, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 η χώρα σημείωσε έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ ή 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ, και αυτό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημαίνει επιδείνωση κατά 17,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,4% (ή έξι δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 12% (ή 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ), με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται πλέον στο 82,6% του ΑΕΠ.

Η κρίση του κορωνοϊού «βάζει τέλος στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Τομπίας Τόμας.

Ο λόγος για το υψηλό έλλειμμα ήταν μία σημαντική αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με την κρίση, με ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, ειδικότερα των φορολογικών εσόδων.

«Ο δείκτης χρέους αυξήθηκε κατά 12,1 ποσοστιαίες μονάδες σε 82,6% του ΑΕΠ, ενώ, μεταξύ 2015 και 2019, η Αυστρία είχε μειώσει το δημόσιο χρέος της από 84,9% σε 70,5%, πλησιάζοντας με τον τρόπο αυτό το κριτήριο του Μάαστριχτ, που βρίσκεται στο 60%», επισήμανε στις δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!