Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Μαζικά τεστ μετά το lockdown προαναγγέλλει ο Κουρτς
[Euro2day]: Αυστρία: Μαζικά τεστ μετά το lockdown προαναγγέλλει ο Κουρτς

[Euro2day]: Αυστρία: Μαζικά τεστ μετά το lockdown προαναγγέλλει ο Κουρτς

Στα πρότυπα της Σλοβακίας με τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό θα κινηθεί η Αυστρία μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πριν την έναρξη ισχύος του δεύτερου lockdown στην Αυστρία, μεθαύριο, Τρίτη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς προανήγγειλε σήμερα την διενέργεια μαζικών τεστ, με την λήξη ισχύος του, την 7η Δεκεμβρίου, κατά το πρότυπο της Σλοβακίας, “όπου, με τον τρόπο αυτό, μπόρεσαν να ανακαλυφθούν και να απομονωθούν πολλοί ασυμπτωματικοί μολυσμένοι”.

Πρόθεση είναι, “να χρησιμοποιηθεί ακόμη μία φορά επίσης πριν τα Χριστούγεννα το όργανο των μαζικών τεστ” , και τα αντίστοιχα βήματα για την λογιστική διαδικασία θα προετοιμαστούν μαζί με τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Προς το τέλος της εβδομάδας, η κυβέρνηση θα ενημερώσει τον πληθυσμό για τα σχεδιαζόμενα μαζικά τεστ, που αρχικά θα γίνουν, μεταξύ άλλων, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς από την 7η Δεκεμβρίου τα σχολεία επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους, ενώ θα ανοίξει και το εμπόριο, σημείωσε.

Η ερώτηση ως προς τον “στόχο” των νέων περιοριστικών μέτρων (που σχετίζεται με νέες μολύνσεις) είναι δύσκολο να απαντηθεί, παρατήρησε ο καγκελάριος, αποφεύγοντας να προσδιορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό από τον οποίο θα εξαρτηθούν τα βήματα ανοίγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!