Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Κύμα περιφερειακών μέτρων για την Covid-19
[Euro2day]: Αυστρία: Κύμα περιφερειακών μέτρων για την Covid-19

[Euro2day]: Αυστρία: Κύμα περιφερειακών μέτρων για την Covid-19

Η κυβέρνηση συζητά πρόσθετους περιορισμούς. Αποκλείει γενικό lockdown, επισημαίνοντας πως αυτό θα ήταν δυνατόν από νομικής πλευράς μόνο πριν από μία κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, κάτι το οποίο «είναι μίλια μακριά«, επισημαίνει ο υπ. Υγείας.

Ενόψει του αυξανόμενου αριθμού νέων μολύνσεων με τον κορωνοϊό στην Αυστρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση συζητώντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων και εστιάζει πρωτίστως σε στοχευμένα περιφερειακά μέτρα, όπως ανέφεραν σήμερα κύκλοι του αυστριακού υπουργείου Υγείας, χωρίς να σχολιάζουν σχετικές εικασίες ως προς τις διαστάσεις τους και την ημερομηνία επιβολής τους, ενώ ήδη έχει αποκλειστεί de facto το ενδεχόμενο ενός επικείμενου δεύτερου “lockdown”.

Από την Καγκελαρία στη Βιέννη επιβεβαιωνόταν, επίσης σήμερα, ότι η αξιολόγηση της κατάστασης γίνεται σε καθημερινή βάση και ότι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς ζητά επανειλημμένα από τις προηγούμενες εβδομάδες αυστηρότερα μέτρα.

Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Καγκελαρία τόνιζαν ότι έχουν ήδη εφαρμοστεί αυστηρότερα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο, όπως, για παράδειγμα, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή Τένεγκαου στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ.

Πρόσφατα, είχαν διατυπωθεί εικασίες σε αυστριακά ΜΜΕ ότι τουλάχιστον περιοχές που βρίσκονται στο “πορτοκαλί” στο αποκαλούμενο “Σύστημα φωτεινού σηματοδότη” (ως προς την επικινδυνότητα διασποράς της πανδημίας) το όριο συμμετοχής δέκα ατόμων σε ιδιωτικές εκδηλώσεις θα μπορούσε να μειωθεί σε πέντε άτομα.

Στις εικασίες αναφερόταν επίσης ότι η λήξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στις 22.00, που ισχύει τώρα στα κρατίδια Σάλτσμπουργκ, Τιρόλο και Φόραλμπεργκ, θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλη την Αυστρία.

Επιπλέον, οι κανόνες για τα γηροκομεία θα μπορούσαν να ενισχυθούν και να επεκταθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Oesterreich, χωρίς όμως αυτά τα μεμονωμένα μέτρα να έχουν επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση, όπως δεν συνέβη και με τη φήμη που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα για επέκταση της διάρκειας των φθινοπωρινών διακοπών στα σχολεία σε περιοχές με “πορτοκαλί”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!