Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Καλές πιθανότητες για κανονικό φθινόπωρο «βλέπει» γνωστός λοιμωξιολόγος
[Euro2day]: Αυστρία: Καλές πιθανότητες για κανονικό φθινόπωρο «βλέπει» γνωστός λοιμωξιολόγος

[Euro2day]: Αυστρία: Καλές πιθανότητες για κανονικό φθινόπωρο «βλέπει» γνωστός λοιμωξιολόγος

Με τους εμβολιασμούς, έχεις το ατού στο χέρι ότι αυτό θα λειτουργήσει με μεγάλη πιθανότητα, σημειώνει ο Ίνσμπρουκ Γκίντερ Βάις.

«Καλές πιθανότητες» για de facto φυσιολογικό φθινόπωρο και χειμώνα βλέπει ο γνωστός Αυστριακός λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής για την Εσωτερική Ιατρική του Ίνσμπρουκ Γκίντερ Βάις σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

«Με τους εμβολιασμούς, έχεις το ατού στο χέρι ότι αυτό θα λειτουργήσει με μεγάλη πιθανότητα», αναφέρει, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα προληπτικούς αναμνηστικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο για τους ηλικιωμένους και τους χρόνια άρρωστους, των οποίων ο πρώτος εμβολιασμός ήταν πριν από έξι έως εννέα μήνες.

«Η δυνατότητα επανεμβολιασμού για αυτή την ομάδα ήδη από το φθινόπωρο δεν βλάπτει, αλλά έχει πολλά οφέλη, καθώς, με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι προστατεύονται καλύτερα από σοβαρές ασθένειες κατά την περίοδο του ψύχους -ακόμη και αν ένας τρίτος εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι απαραίτητος μόνο μερικούς μήνες αργότερα», επισημαίνει.

«Όμως η προστασία εμβολιασμού είναι μικρότερη, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία και όσο χειρότερα λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα» και συνεπώς ο ίδιος θα διατηρούσε τη δυνατότητα πρόσβασης σε κέντρα εμβολιασμού τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ οι άλλες ομάδες ανθρώπων θα περνούσαν πιθανόν τον χειμώνα καλά και με προστασία, αναφέρει ο διάσημος λοιμωξιολόγος, ο οποίος είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής ομάδας στο αυστριακό υπουργείο Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!