Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Ο Ερντογάν πίσω από τους «Γκρίζους Λύκους»
[Euro2day]: Αυστρία: Ο Ερντογάν πίσω από τους «Γκρίζους Λύκους»

[Euro2day]: Αυστρία: Ο Ερντογάν πίσω από τους «Γκρίζους Λύκους»

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σ. Κουρτς κατηγόρησε την Αγκυρα, ότι σπέρνει διχόνοια και προκαλεί αναταραχές. Εργαλειοποιεί τα περιστατικά, με τις επιθέσεις Τούρκων ακροδεξιών σε διαδηλώσεις Κούρδων στη Βιέννη, για τους δικούς της σκοπούς.

«Μία επιρροή από την Τουρκία» στις πρόσφατες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βιέννη, δηλώνει ότι υποψιάζεται ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ο οποίος, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ανακοίνωσε ότι αυτό θα διερευνηθεί από μία ομάδα που συστάθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία και τις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες των ομόσπονδων κρατιδίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε μία «εξαιρετική», όπως είπε, προθυμία χρήσης βίας, κυρίως ανδρών τουρκικής προέλευσης, κατά τις επιθέσεις εναντίον μίας αριστερής κουρδικής διαδήλωσης, κατά την οποία δέχθηκαν επιθέσεις ακόμη και σκυλιά της αστυνομίας.

Προσέθεσε δε, πως εμφανές για την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος ήταν το γεγονός ότι υπήρχαν επίσης πρόσωπα τα οποία μαγνητοσκοπούσαν τα γεγονότα με επαγγελματικό εξοπλισμό και τώρα θα πρέπει να διαπιστωθεί ποια ήταν αυτά.

Σύμφωνα με τον Καρλ Νέχαμερ, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπάρχει εργαλειοποίηση συλλόγων από ένα άλλο κράτος για την πρόκληση αναταραχών.

Οι αναταραχές που είχαν προκληθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με τις επιθέσεις εναντίον διαδηλώσεων Κούρδων στον δέκατο τομέα της Βιέννης, από τουρκικές υπερεθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες που χρησιμοποιούσαν συνθήματα και χειρονομίες που σχετίζονται με την ακραία εθνικιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», είχαν προξενήσει ένταση στις σχέσεις Βιέννης και Άγκυρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!