Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αυστρία: Σε επίπεδα ρεκόρ η πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού
[Euro2day]: Αυστρία: Σε επίπεδα ρεκόρ η πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

[Euro2day]: Αυστρία: Σε επίπεδα ρεκόρ η πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Το ποσοστό εκείνων που προτίθενται να εμβολιαστούν είναι υψηλότερο από ποτέ στην Αυστρία.

Η στάση των Αυστριακών απέναντι στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού φαίνεται να αλλάζει και, όπως διαπιστώνει μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Βιέννης που παρουσιάστηκε σήμερα, το ποσοστό εκείνων που προτίθενται να εμβολιαστούν είναι τώρα το υψηλότερο από τις συνολικά τέσσερις σχετικές έρευνες που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα.

Οι 1.500 συμμετέχοντες κάθε φορά σε αυτές καλούνταν να τοποθετηθούν στη δήλωση “θα εμβολιαστώ το συντομότερο δυνατό” και στην πρώτη έρευνα τον Μάιο του 2020 το ποσοστό εκείνων που απαντούσαν με “ναι” ανερχόταν στο 45%, τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο ήταν αρκετά κάτω από αυτό, στην παρούσα έρευνα βρίσκεται στο 47%.

Σε σύγκριση με το 47% των ερωτηθέντων που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν τον Ιανουάριο του 2021, εκείνοι που εξακολουθούν να παρουσιάζουν αρνητική στάση ήταν σε ποσοστό 37%.

Συγκριτικά, τον Δεκέμβριο του 2020, δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο εμβολιασμό CoV στην Αυστρία, υπήρχαν ακόμη τόσοι “απορρίπτοντες” όσο επί του παρόντος υπάρχουν “υποστηρικτές”, δηλαδή και οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο 47%.

Σε σχέση με τη στάση απέναντι σε έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου, μόνον ένα ποσοστό 25% επικροτεί μία γενική απαίτηση εμβολιασμού, αλλά το 47% είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για επαγγελματικές ομάδες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!