Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αφαντο παραμένει το μετρητό 1,9 δισ. ευρώ της Wirecard
[Euro2day]: Αφαντο παραμένει το μετρητό 1,9 δισ. ευρώ της Wirecard

[Euro2day]: Αφαντο παραμένει το μετρητό 1,9 δισ. ευρώ της Wirecard

Μία από τις μεγαλύτερες βουτιές στην ιστορία του DAX γνώρισε χθες η μετοχή της εταιρείας. Είμαστε πιθανόν θύμα απάτης, δηλώνει ο ιδρυτής και επικεφαλής της. Στο επίκεντρο της υπόθεσης, δύο ασιατικές τράπεζες.

Ανέστειλε προσωρινά τον απερχόμενο Chief Operating Officer (COO) της η Wirecard, o γερμανικός όμιλος fintech, αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να βρουν περίπου 1,9 δισ. ευρώ σε μετρητά , τροφοδοτώντας με φόβους τους επενδυτές και προκαλώντας αμφιβολίες για την ηγεσία και την επιβίωση της εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο JanMarsalek έχει τεθεί σε αναστολή, με δυνατότητα ανάκλησης έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την Πέμπτη. O James Freis, που ήδη είχε αξιοποιηθεί για να ηγηθεί του νέου τμήματος «ακεραιότητας, νομικής και συμμόρφωσης» της εταιρείας από τον επόμενο μήνα, θα αναλάβει αμέσως. Ο Marsalek πρόκειται να παραιτηθεί από τον ρόλο του COO και να περάσει σε μία νέα θέση, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δήλωσε η Wirecard τον Μάιο.

Η μετοχή της εταιρείας υπέστη μία από τις χειρότερες βουτιές στην ιστορία του DAX 30 την Τρίτη, αφότου αποκαλύφθηκε ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να βρουν δισεκατομμύρια μετρητά, που υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε ασιατικές τράπεζες.

Ο όμιλος ανακοίνωσε χθες πως υπάρχουν ενδείξεις ότι διαχειριστής των τραπεζικών λογαριασμών της Wirecard αποπειράθηκε «να εξαπατήσει τον ελεγκτή και να δημιουργήσει λανθασμένη αντίληψη για την ύπαρξη τέτοιου ταμειακού διαθεσίμου».

Οι μετοχές του γερμανικού τεχνολογικού ομίλου, που μόλις προ διετίας εισήχθη στον δείκτη Dax 30 με χρηματιστηριακή αξία 24 δισ. ευρώ, κατέρρευσαν μετά την ανακοίνωση, με την αξία της εταιρείας να πέφτει στα 4 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!